29. marts 2024

Hele landet: Hurtig udrykning i forbindelse med hastende alarmopkald er et af politiets prioriterede områder, og nye tal fra Rigspolitiet viser, at det virker.

Borgernes oplevelse af tryghed handler ikke mindst om, hvor hurtigt politiet rykker ud ved en forbrydelse. Derfor er hurtig udrykning på baggrund af hastende alarmopkald et af politiets prioriterede områder. Og det virker.

Siden 2006 er responstiden – det vil sige den tid, der går fra politiet modtager en anmeldelse, til man er fremme på gernings- eller ulykkesstedet – faldet støt, viser Rigspolitiets nøgletal for 2009.

Politiet var sidste år i gennemsnit fremme på 9 minutter og 20 sekunder, hvilket er en forbedring på mere end halvandet minut sammenlignet med 2006.

I 64 procent af alle de hastende alarmopkald var politiet fremme inden for ti minutter, men ofte skete udrykningen betydeligt hurtigere. I 28 procent af tilfældene var politiet således fremme inden for fem minutter. Og når det drejer sig om overfald, slagsmål og røverier, er politiet fremme inden for 10 minutter i over 70 procent af tilfældene.

Der er fortsat geografiske forskelle, men tendensen hen mod kortere responstid i langt de fleste politikredse er klar, ligesom andelen af udrykninger med responstider over 20 minutter er faldende. I 2009 var de næsten halveret sammenlignet med 2006.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.