25. april 2024

Hele landet: Kan du bevise, at der ikke var ryddet sne, kan du få erstatning fra to forsikringsselskaber.

Er uheldet ude, og du falder på fortovet eller vælter på cyklen her i snetiden, gælder det om at få fat i mobilen med det samme. For et billede af de umulige færdselsforhold kan blive mange penge værd, hvis du kommer slemt til skade.

– Dit egen ulykkesforsikring vil dække uheldet. Her får du erstatning udbetalt for eventuelle varige mén. Men kan du samtidig dokumentere, at fortovet eller vejen ikke var ryddet, som den skulle, kan du også få erstatning fra grundejerens forsikringsselskab eller fra kommunen, hvis vejen er offentlig, forklarer skadedirektør i Alm. Brand Brian Wahl Olsen til Nyhedsbureauet Newspaq.

Og faktisk er erstatningen hos den eventuelt ansvarlige grundejers eller kommunens forsikringsselskab noget bedre end den fra din egen ulykkesforsikring.

– Her kan du også få godtgjort svie og smerte, tabt arbejdsfortjeneste samt ikke mindst erstattet tøj, briller, ur, cykel eller andet, der er gået i stykker under ulykken. Samtidig får du også her erstatning for méngraden, så på den måde bliver det en både-og-dækning, lyder det fra Brian Wahl Olsen til Newspaq.

I øjeblikket er der ekstra mange danskere, der vil få glæde af at have mobilkameraet klart til skud.

– Vi har allerede denne vinter fået tre gange så mange anmeldelser af det, vi kalder glidskader, som vi fik hele sidste vinter, fortæller Brian Wahl Olsen til Newspaq.

At der er markant flere såkaldte glidskader denne vinter, kan man godt genkende hos de andre forsikringsselskaber, som Newspaq har talt med. Glidskader er i øvrigt ikke den eneste måde, som fodgængere skal passe på om vinteren.

– Vær ekstra opmærksom, når du går rundt inde i byen. For i øjeblikket dannes der store istapper, som falder ned, så det er en god idé at gå yderst på fortovet. Men trods faren for istapper er det alligevel nok bedst at droppe cyklen til fordel for gåben, siger kommunikationskonsulent hos Codan Lisa Gubi Mørz til Newspaq.

Derudover skal især forfængelige mænd passe på eller i det mindste tænke sig godt om, når de går uden for døren.

– Når jeg ser ned af mig selv, kan jeg se et par smarte lædersko og ikke nogle gode, skridsikre støvler. Det er jeg nok ikke den eneste mand, der er udstyret med, og sådan nogle sko er ikke særlig gode, når det er glat, slutter Brian Wahl Olsen til Newspaq.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.