27. april 2024

100 stillinger nedlægges på Frederiksberg Hospital. Arkivfoto: Thierry Wieleman.
100 stillinger nedlægges på Frederiksberg Hospital. Arkivfoto: Thierry Wieleman.

Region Hovedstaden: Blodbadet på hospitalerne i Region Hovedstaden ser ud til at fortsætte. Mandag morgen er alt personale på Frederiksberg Hospital indkaldt til krisemøde.

Budgetunderskudet sidste år var på omkring 37,7 mio. kroner, derfor har hospitalets direktion iværksat en spareplan som blandt andet betyder at 100 stillinger skal nedlægges. Det betyder formentlig at 70 medarbejdere skal fyres. De resterende 30 stillinger er ubesatte.

– Det er der flere grunde til, at det er gået så galt. Vi er i fuld gang med at realisere Region Hovedstadens hospitalsplan. Vi fører store afdelinger sammen, der kommer nye ledelser, nye rutiner, nye kollegaer, osv. Det er en stor og ambitiøs plan, og den slags har det med at føre til turbulens med sig. En række andre hospitaler i Region Hovedstaden og i andre regioner har lignende problemer med økonomien, siger hospitalsdirektør på Frederiksberg Hospital, Jonatan Schloss.

– Men det korte af det lange er, at vi først og fremmest har brugt for mange penge på læger og sygeplejersker. Vi har også brugt for mange penge på medicin, udstyr og rengøring. Vi må erkende, at vi ikke har været gode nok til at styre økonomien i 2008 og 2009, slutter Jonatan Schloss.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.