Fire betjente hædret for deres heltemod

På billedet ses fra venstre mod højre politikommissær Stefan Jensen fra Næstved, politiassistent Thomas Sylow, politielev Jørgen Bierkampf Gjørup og politielev Carsten Sonne Hansen.  Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

På billedet ses fra venstre mod højre politikommissær Stefan Jensen fra Næstved, politiassistent Thomas Sylow, politielev Jørgen Bierkampf Gjørup og politielev Carsten Sonne Hansen. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.


Helte: Reddede to ældre kvinder ud af en brændende campingvogn.

Tirsdag eftermiddag fik fire betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi overrakt en ærefuld anerkendelse fra Carnegies Belønningfond for Heltemod samt en dusør fra Rigspolitiet.

At bruge ordet ‘helt’ skal ske med omhu, så det ikke mister sin betydning. Men i denne sammenhæng er det helt på sin plads at bruge betegnelsen om de fire betjente, som tidligt om morgenen den 5. juli fik reddet to ældre kvinder ud af en brændende campingvogn ved Marienlyst.

Betjentene Stefan Jensen og Thomas Sylow var denne dag på en ganske almindelig patrulje, da de ved et tilfælde så en røgsøjle stige op fra en campingplads ved Marienlyst. Samtidig så to andre betjente – Carsten Sonne Hansen og Jørgen Bierkampf Gjørup – der også patruljerede i området, det samme syn.

Betjentene ankom næsten samtidig til det, de fandt ud af, var en brændende campingvogn. På dette tidspunkt havde ingen ud over betjentene opdaget branden.

Det viste sig, at der befandt sig tre ældre kvinder i campingvognen. Ved en hurtig og helt fantastisk indsats fik de fire betjente reddet to af kvinderne ud gennem et vindue, mens den tredje kvinde desværre blev overmandet af flammerne og senere døde af sine skader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.