25. april 2024

DRs daværende radiodirektør Leif Lønsmann, introducerede det første indhold til dab-radioerne i oktober 2002. Foto: Agnete Schlichtkrull
DRs daværende radiodirektør Leif Lønsmann, introducerede det første indhold til dab-radioerne i oktober 2002. Foto: Agnete Schlichtkrull

Hele landet: dab-radio ser ud til at komme med i den næste udgave af Retsskrivningsordbogen.

Næsten ni år efter at DR åbnede sin første digitale radiokanal, og efter at hundredtusindvis af danskere har anskaffet sig en, har ordet dab-radio (stavet på denne måde) nu endelig udsigt til at komme i Retskrivningsordbogen – i slutningen af 2011.

Dansk Sprognævn er nemlig på vej med en helt ny ordbog med fuldstændig ajourført ordforråd, og her bliver der også plads til ordet dab-radio blandt ordbogens cirka 64.000 opslagsord, skriver bladet Nyt fra Sprognævnet.

Retsskrivningsordbogen skal dække “rigssprogets almindelige ordforråd, herunder en del fagord med en vis almen udbredelse,” som det hedder, og også andre ord end dab-radio er blevet hotte, siden den seneste opdatering af ordbogen i 2001.

DR sendte for første gang noget til dab-radioerne den 10. oktober 2002, hvor der fra en start var otte forskellige temakanaler. I dag sender DR 15 forskellige digitale radiotilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.