24. april 2024

Hele landet: Når nytåret skydes ind torsdag aften, har Post Danmark sikret sine røde postkasser mod hærværk fra kanonslag og andet nytårskrudt.

Postkassernes åbninger er blevet gjort mindre, så det ikke er muligt at smide kanonslag ind af sprækken. Det vil dog stadig være muligt at få langt de fleste breve i postkassen.

­Vi gør, hvad vi kan for at sikre postkasserne mod hærværk fra nytårskrudt. Hærværket kan nemlig betyde, at brevene i postkassen går tabt og ikke kommer frem til modtagerne. Den oplevelse vil vi gerne spare vores kunder for, siger Henrik Larsen, chef for privatkunder i Post Danmark.

Postkasserne er blevet udstyret med streamere, der fortæller at brevindkastet er blevet gjort mindre.

­Vi har lært af tidligere år, hvor nogle kunder er blevet usikre på, om brevkasserne er låst helt af, når vi har sikret dem. Med streameren har vi derfor gjort opmærksom på, at brevindkastet er gjort mindre, men at postkassen stadig kan benyttes.

Sikringen af postkasserne er sket på baggrund af lokale erfaringer og vurderinger. Sidste år blev 33 procent af de røde postkasser sikreret, mens tallet i år er ca. 50 procent.

På trods af sikringen blev ca. 800 af landets godt 10.000 post­kasser sprunget i luften ved nytårstid sidste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.