Politiet holder fri i julen

Sjælland og øerne: Afspadseringspukkel forsøges nedbragt her i højtiden.

Vi slår ikke hinanden særlig meget ned i julen. I det hele taget foretager vi os ikke det store, der kræver politiets indblanding.

Og det faktum betyder, at politifolket har mulighed for at afvikle nogle af de overarbejdstimer, der har hobet sig op i forbindelse med klimatopmødet.

– Vi tilstræber selvfølgelig, at så mange som muligt kan holde fri her i juledagene. Så det er da helt klart en god tid for os, for når der er stille, kan vi også nå at få ryddet op i sagsbunkerne, siger den centrale vagtchef for Hovedstadens Politi, John Hansen, til Nyhedsbureauet Newspaq.

Det er nemlig normalbilledet i juledagene, at der ikke er det store for politiet at se til. I landets suverænt folkerigeste politikreds, som ligger i Hovedstadsområdet, har ordensmagtens hjælp ikke været videre påkrævet.

– Vi har været kaldt ud til et par småbrænde; adventskranse der er futtet af, men heldigvis uden personskade. Derudover har vi haft et par små færdselsuheld det seneste døgn, fortæller John Hansen, til Newspaq.

De eneste arbejdere, der har højsæson i slutningen af december, er tyveknægtene.

– Der er et uopgjort antal indbrud, som vi kigger på. Derudover har der været et par voldforhold, men ikke noget, der rydder forsiden. Det er nede i den mindre skostørrelse, siger John Hansen.

Men selvom julen umiddelbart er lavsæson for politiaktivitet, kan der dog være et efterslæb, som først afsløres, når højtiden er helt slut.

– En del mennesker er ude at rejse, så der er helt sikkert nogen, der kommer hjem og opdager, at der har været indbrud, slutter John Hansen til Newspaq.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.