19. april 2024

Hele landet: Forbrugerne er trofaste over for kød fra frilandsgrise. På trods af finanskrisen, er der ikke sket fald i salget af frilandskød. Det er meldingen fra kødproducenten Friland.

– Det er en rigtig dejlig julenyhed, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Velfærden hos grise er en af de helt store mærkesager for Dyrenes Beskyttelse.
Millioner af danske grise har et meget ringe liv, og derfor forsømmer vi ikke lejligheden til at komme med det klare budskab: “Vil du spise svinekød med god samvittighed, så køb kød med mærket “Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.”

Når flere og flere forbrugere prioriterer at betale mere for kødet, tager vi det som et tydeligt tegn på, at vores mange tiltag og kampagner har virket.

– Forbrugerne begynder for alvor at efterspørge det, og det sætter gang i produktionen af endnu flere frilandsgrise. Der kommer en god synergieffekt, og det er meget glædeligt, siger Britta Riis.

Dyrene har haft det godt
Dyrenes Beskyttelse har i en årrække samarbejdet med Friland om at få udvidet produktionen af frilandsgrise. Det nyeste tiltag har været at undervise detailhandlen i, hvordan frilandsproduktionen foregår, og hvad mærket dækker over.

– I første omgang er det slagterafdelingerne i SuperBest butikker, der har modtaget undervisningen og den efterfølgende certificering, men vi håber at der kommer flere til, forklarer Britta Riis.

Som mange andre i fødevarebranchen oplever Friland, at forbrugerne i stigende grad ønsker viden omkring de fødevarer, de køber. Og det er Dyrenes Beskyttelses mål, at man som forbruger får mere at vide om, hvad “det gode liv” indebærer, når man taler om dyrevelfærd. Et diplom i slagterafdelingen vil vise, at man kan spørge ind til dyrevelfærden – og få et svar.

– Lige op til jul bliver der langet mange flæskestege over disken. Dyrenes Beskyttelses juleønske er, at endnu flere flæskestege i år er fra frilandsgrisen, slutter Britta Riis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.