18. april 2024

Hele landet: Det er strømmet ind med ansøgninger til politiet i 2009

Interessen for at blive politibetjent har tilsyneladende sjældent været større. Ved udgangen af november havde 2.869 unge mennesker været til jobinformationsmøde hos politiet i løbet af i år. Allerede nu er det godt 500 flere end hele sidste år, hvor 2.367 mødte op til jobinformationsmøderne rundt omkring på politistationer i hele landet.

Rigspolitiet har også modtaget væsentligt flere ansøgninger i 2009 end i 2008. I år havde Rigspolitiet ved udgangen af november fået 2.278 ansøgninger til uddannelsen som politibetjent. Hele sidste år søgte 1.477 om ansættelse.

Sidste år blev i alt 416 ansat, og i år er 400 blevet ansat og er begyndt på Politiskolen.

– Politijobbet er et attraktivt job, og det har skærpet interessen blandt potentielle ansøgere, at vi i 2010 som forventet ændrer politiets grunduddannelse til en professionsbacheloruddannelse i politivirksomhed. Kvaliteten af ansøgerne er generelt stadig høj, og det viser også, at den landsdækkende indsats ved infomøderne kombineret med hjemmesiden blivpolitibetjent.dk er gode redskaber i bestræbelserne på at få ansat så gode politielever som muligt, siger Kaj Verner Larsen, Rigspolitiets Rekruttering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.