Unge indvandrere samler ind til fattige danskeres jul
Unge fra projektet Taking The Lead, samler ind til fattiges jul. Foto: ASF-Dansk Folkehjælp
Unge fra projektet Taking The Lead, samler ind til fattiges jul. Foto: ASF-Dansk Folkehjælp

København: I dag samler 60 unge fra integrationsprojektet Taking the Lead ind til fattige danskeres jul på syv centrale steder i København. Behovet for hjælp til fattige danske familier har aldrig været større, så der er brug for de unges hjælp.

Unge indvandrere samler ind til fattig-jul
Over halvdelen af de unge nyudklækkede og kommende rollemodeller fra Taking the Lead har muslimsk baggrund og skal ikke fejre jul, som de fleste danskere ellers gør i december måned. Det forhindrer dog ikke de unge i at hjælpe andre med at holde jul. Derfor går de på gaden på Rådhuspladsen, Nørreport, Kongens Nytorv, Fields og tre andre steder i København for at samle ind.

– Vi uddanner de unge til at blive aktive medborgere og rollemodeller for andre unge og derfor glæder det mig meget at så mange unge har meldt sig som indsamlere i år og går foran for at hjælpe de mange fattige familier til en god jul., siger projektleder, Faisal Majeed Khiljee, fra Taking The Lead.

Én af de unge fra Taking the Lead, Waled Hakim på 17 år, skal samle ind i dag og siger:

– Det her handler om mennesker som har meget svært ved at få dagligdagen til at hænge sammen økonomisk og som jeg gerne vil hjælpe med at holde jul, selvom jeg selv er muslim og vores familie ikke holder jul.

Trist baggrund
ASF-Dansk Folkehjælp melder i år om, at behovet for hjælp til fattige danske familier er større end nogensinde. Mere end 5.000 familier har i år søgt om julehjælp, og ansøgningerne strømmer fortsat ind. Det er på nuværende tidspunkt en fordobling af sidste års ansøgertal. Inden den 15. december skal der samles 6 millioner kroner ind til de hårdt trængte familier. Generalsekretær i ASF-Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, siger:

– Julehjælpen spiller en meget vigtig rolle for det voksende antal børnefamilier, der lever under fattigdomsgrænsen i Danmark. Julepakken giver familierne et pusterum, så de kan fokusere på at hygge og få en god juleoplevelse. Alt det vi andre tager for givet.

– Men vi har desværre været vidne til en trist samfundsudvikling, hvor antallet af fattige vokser. Med en stigning i antallet af ansøgere på hele 100 procent sammenlignet med sidste år, står vi overfor en udfordring om at skulle samle mange penge ind. Jeg er derfor rigtig glad og stolt over udmeldingen fra de unge fra Taking the Lead om at støtte indsamlingen. Det viser, at de unge mennesker har stort overskud over for dem som har mindst, og at solidaritet med de svageste i samfundet er bredt forankret i Danmark, slutter Klaus Nørlem.

De unge samler ind på Rådhuspladsen, Kongens Nytorv, Amagertorv, Fields, Fisketorvet, Københavns Hovedbanegård, og Nørreport.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.