Klovn-komponist laver CO2-neutralt musikstudie

Fredensborg: Manden bag musikken til tv-serierne Klovn og Ørnen er så bekymret for verdens klima, at han har bygget et 100 pct. CO2-neutralt musikstudie.

Midt i en klimatid skal også musikere tænke på miljøet, skriver Newspaq..

Nu får de muligheden for at indspille plader fuldstændig grønt i Fredensborg nord for København, hvor musikeren Jacob Moth har lavet Skandinaviens første CO2-neutrale musikstudie.

Hvis du ikke umiddelbart nikker genkendende til navnet Jacob Moth, så kender du helt sikkert hans musik fra tv-serierne Klovn og Ørnen. Seneste har han lavet musik til familiefilmen Strom.

Al strøm i hans studie, Axis Mundi Studio, leveres af vindmøller og solceller. Varmen kommer fra solfangere og træpillefyr.

Det betyder, at danske musikere fremover kan indspille deres albums uden at bekymre sig om eventuelle miljøbelastninger.

Musikprofessor og vært på P3 Henrik Milling tror ifølge Newspaq på idéen med et totalt grønt studie.

– De etablerede studier har det rigtig svært i øjeblikket, fordi rigtig rigtig mange popplader bliver indspillet i hjemmestudier, der ofte bare består af en lille computer og en mikrofon. Derfor synes jeg det lyder som et fornuftigt initiativ. Det er en god måde at komme frem i skoene og markedsføre sig selv, siger Milling til Newspaq.

Selv holder studieejeren fast i, at selvom det grønne studie da skal skabe opmærksomhed om hans forretning, så er der altså en god grund til at bygge grønt.

– Vi bruger utrolig meget energi her i vores del af verden sammenlignet med andre steder. Så det giver virkelig en god følelse, selv at genere strøm, forklarer Moth over for Newspaq.

Og han bliver bakket op af Henrik Milling, der tror at mange musikere vil tænde på idéen, fordi musikere jo nærmest er berømte for deres rød-grønne syn på tilværelsen. Men vel og mærke kun, hvis studiet vitterlig er grønt hele vejen.

– Det skal sgu være ægte, for hvis musikerne begynder at være i tvivl om, hvorvidt det er et ægte CO2-neutralt indspilningsmiljø, så er den altså gal, understreger Milling.

Men det garanterer Jacob Moth.

– Om vinter køber jeg strøm fra det kommunale net. Men det bliver så langt opvejet af den strøm jeg sælger til dem igennem sommerhalvåret, forklarer han.

Men musikerne bør ikke stoppe ved grønne pladeindspilninger, mener Henrik Milling. Det som sviner mest i musikindustrien er nemlig de store verdensturnéer, fordi helt op imod flere hundrede mennesker skal følge stjernerne jorden rundt.

– På den sidste store Michael Jackson turné fløj to jumbojets verden tyndt. Og det var bare udstyret. Dertil kom Jackson selv og hele hans følge. Derfor tror jeg, at vi i fremtiden vil se en helt ny type koncerter, hvor koncerter bliver vist på storskærme, sådan at grupperne slipper for de svinende rejser, siger Milling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.