26. april 2024

Q8 reklamerer med dyr benzin. Foto: Q8.
Q8 reklamerer med dyr benzin. Foto: Q8.

Hele landet: Den kuwaitiske benzinkoncern sender troligt en daglig mail ud til alle landets medier om, hvor deres benzin koster absolut mest.

Her er vi dyrest! Nej, sådan skriver Q8 ikke ligeud, men det er budskabet. For i en daglig pressemail er selskabet så venlige at oplyse, hvor dyre de overhovedet kan være.

I dag meddelte de, at deres pris er 10,22 kroner for en liter 95 blyfri. Ikke noget med listepris, vejledende pris eller andre forbehold – nej slet og ret bare ‘ny pris, 10,22 kr. pr. liter.’ Sådan stod der i mailen. En liter af selv samme oktan koster en time efter mailens ankomst 9,26 kroner hos deres station på Nørre Allé i København.

Der må være en forklaring. Vi ringer til Q8.

Hvorfor sender I reklamer ud med jeres dårligste tilbud?

– Det er jo sådan, at der er en gældende listepris. Den aktuelle pris er afhængig af, hvilken konkurrence der er i området. Derfor kan du godt få benzinen billigere end den pris, vi sender ud, forklarer kommunikationschef i Q8, Jytte Wolff-Sneedorff, til Nyhedsbureauet Newspaq.

Findes der steder, hvor I tager mere end den pris, I sender ud?

– Nej, det er den pris, den starter ud med hver formiddag. Og det er ens for alle selskaber, siger hun til Newspaq.

Så den reklame, I sender ud til alle medier, som I gerne vil have trykt, er altså med de absolut dyreste priser, som blot vil falde i løbet af dagen. Hvorfor gør I det?

-Nej, det er ikke korrekt. Det er en vejledende pris, vi sender ud. Og så kan den lokale konkurrence få den pris til at fravige.

Men hvor meget tilbud synes du, der er i jeres tilbud?

– Det er op til forbrugeren at finde den bedste pris, slutter Jytte Wolff-Sneedorff til Newspaq.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.