20. april 2024

Hele landet: Flere danske hoteller angiver deres priser uden moms over for privatkunder, og det er ulovligt. Se her, hvordan du undgår at blive snydt.

Billederne af hotelværelset ser pænt ud. Værelseskategori er valgt. Dine kreditkortoplysninger er klar til at blive indtastet. Og wupti – nu beslutter Europas største hotel-portal, Hotels.com, at lade deres danske hotel berøve dig yderligere 25 procent. Umiddelbart ulovligt.

“Det er en overtrædelse af Markedsføringslovens § 13 at angive priser uden moms til privatkunder, men da firmaet bag Hotels.com er Expedia, som er baseret i USA, har vi vanskeligt ved at gøre noget ved det,” vurderer Forbrugerombudsmand Henrik Øe over for Newspaq.

Den danske brancheorganisation for hoteller og restauranter, Horesta, er da heller ikke stolte af situationen. Og endnu mindre af, at de ikke selv har opdaget, at en stor del Horesta-medlemmer lader Hotels.com overtræde loven på deres vegne.

– Det er forkert og højst uheldigt, at vi kan konstatere en del danske hotelpriser på Hotels.com er angivet uden moms, slår Horesta-formand, Jens Zimmer Christensen fast over for Newspaq.

Han undrer sig i den grad over, at det her finder sted.

– Vi vil kontakte Hotels.com og bede om en forklaring på, hvorfor de gør, som de gør, fortsætter Zimmer Christensen.

For der er nemlig et element mere i fidusen. Store internationale hotelkæders priser er angivet med moms i Danmark, mens danskejede hotellers priser figurerer uden moms. Det giver ifølge Horesta en andet problem.

– Det er jo stærkt konkurrenceforvridende. I første omgang tror man, at de danskejede hoteller er de billigste. Men når man så skal til at betale, og prisen stiger, føler kunden sig snydt. Det sætter de hoteller i et dårligt lys, siger Jens Zimmer Christensen.

Hotels.com undrer sig lidt over virakken. Den administrerende direktør for virksomhedens europæiske afdeling, Nigel Pocklington, har dog tænkt sig at kigge på sagen.

– Det er noget, vi skal undersøge, men jeg kan ikke give dig et svar her og nu. Det er dog ikke Hotels.com’s ønske at overtræde loven, men måske kan alle hoteller ikke finde ud af at opgive priserne rigtigt til vores system, siger han til Newspaq.

Når du bestiller hotelværelser over nettet fra en dansk hjemmeside, skal totalprisen inklusive alle gebyrer være angivet med det samme. Er det ikke tilfældet, er det ikke lovligt.

1 thought on “Hoteller snyder dig med momsfinte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.