Vibeke Storm Rasmussen beholder formandsposten

Vibeke Storm Rasmussen (S) fortsætter som Regionrådsformand. Arkivfoto: Region Hovedstaden.

Vibeke Storm Rasmussen (S) fortsætter som Regionrådsformand. Arkivfoto: Region Hovedstaden.


Region Hovedstaden: Vibeke Storm Rasmussen (S) bliver alligevel Regionrådsformand efter at SF’eren Andreas Røpke måtte opgive at få opbakning i sit bagland.

Andreas Røpke havde lavet en aftale med Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre om at han skulle være ny Regionrådsformand og dermed vælte Vibeke Storm Rasmussen af pinden.

Men det var åbenbart ikke alle i SF’s gruppe som mente at et samarbejde med den borgerlige fløj var vejen frem. I hvertfald kunne DF, Venstre og Konservative i en fælles pressemeddelelse i dag oplyse, at aftalen ikke så ud til at holde. Den 25-årige SF spidskandidat havde ikke opbakning til konstitueringsaftalen med VKO i baglandet.

Hele søndagen har der været hektisk aktivitet mellem på venstrefløjen og det er mundet ud i en konstitueringsaftale mellem Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Socialdemokraterne.

– Der er en underskrevet aftale, der tager udgangspunkt i forhandlingerne omkring valgnatten, siger Socialdemokraternes formand i Region Hovedstaden, Peter Valenius, til Berlingske.dk

Det betyder, at Socialdemokraterne, SF og De Radikale nu står sammen om at pege på Vibeke Storm Rasmussen.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.