29. marts 2024

Greenpeace 'skrev' på planetariet. Foto: Greenpeace
Greenpeace 'skrev' på planetariet. Foto: Greenpeace

Klimatopmøde: Greenpeace aktivister projekterede søndag en kæmpe tekst op på Tycho Brahe Planetariet.

Teksten, “Our Survival, Your Decision” (Vores overlevelse, jeres beslutning) blev projekteret op på bygningen ved hjælp af en lyskanon, som aktivisterne havde taget med op på et lejet værelse på Hotel Scandic.

Aktionen skulle sende et budskab til de mijø- og klimaministre, der er samlet i København for at varme op til det endelige klimatopmøde i december.

– Det er vigtigt, at klima- og miljøministrene husker, at det er et stort og tungt ansvar, der hviler på deres skuldre. Nogle eksperter taler om 400 millioner klimaflygtninge i 2050, hvis vi ikke gør noget nu,” siger Jon Burgwald, klimamedarbejder i Greenpeace og fortsætter:

– De skal ikke bare blive grebet af politisk fnidder fnadder eller lade sig binde af studehandler, men lytte til de ministre på mødet, som kommer fra lande, der vil forsvinde i havet.

Udover det store skilt på planetariet, havde aktivister også lavet såkaldt “omvendt graffiti” på vejen fra ministrenes hotel til Planetariet og ude i Sct. Jørgens Sø sejlede aktivister rundt med et stort banner med samme budskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.