Ny stor café på Gråbrødre Torv med billig morgenmad

København: En ny stor Café på Gråbrødre Torv sørger for billig morgenmad til Københavnerne.

– Der mangler et sted i city, hvor man kan gå hen og spise morgenmad på vej til arbejde eller holde et tidligt møde med en forretningsforbindelse. De få steder, der er i city, er enten for dyre eller åbner for sent, siger ejeren af en ny stor café på Gråbrødre Torv, Cihan Atici, om cafeens slagnummer: morgenmadstallerken til 59,- kr. allerede fra kl. 07.30.

Cihan Atici er også ejer af den kendte Café Kellerdirk på Frederiksberg, som han har drevet i ti år og den succesfulde Restaurant Carlton på Halmtorvet, og han tør godt åbne en ny stor café i City, mens regnen og finanskrisen rusker i Danmark:

– Jeg lader mig ikke afskrække af lidt hårdt vejr. Som man siger, så er der ikke noget, der hedder dårligt vejr, kun forkert påklædning; det gælder også økonomisk, siger Cihan Atici.

Cihan Atici var også med til at starte den velbesøgte Café Katz på hjørnet af FrederiksholmsKanal og Rådhustræde op. Men nu gælder det hjørnet af Kejsergade og Gråbrødre Torv, hvor Dansk Byggeri´s Hus tidligere lå:

– Jeg har været vild med de lokaler fra første gang jeg så dem, fortæller Cihan Atici om de store, smukke og stemningsfulde lokaler, hvis kælder udover måske et munkespøgelse eller to fra det fordums Gråbrødre Kloster, også rummer en ganske besynderlig historie:

I kælderen under G. lå i 1960’erne en hemmelig aflytningscentral, hvor Forsvarets Efterretningstjeneste angiveligt aflyttede udenlandske ambassaders telekommunikation, der blandt andet udgik fra det nærliggende hovedpostkontor i Købmagergade. Sagen blev i Danmark kendt som ’Kejsergadesagen’.

Oppe i køkkenregionerne hos G. er der ingen hemmeligheder: Her tilberedes klassiske retter fra cafékøkkenet med et ekstra tvist både til morgen, middag og aften. G. har også weekendbrunch og drinks til natteravnene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.