29. marts 2024

Hele landet: Anklager om, at Nettos julepynt var lavet af pels fra dyr, der blev flået levende, holder ikke stik – alligevel stopper Netto salget.

Netto har besluttet sig for helt at droppe importen af pelsvare fra Kina. Boykotten kommer efter, at der blev sået tvivl om, hvorvidt Nettos julepynt, der forestiller små søde egern og dådyr, var lavet af pels fra hunde, katte og ræve, der var blevet flået levende.

Netto trak julepynten af hylderne for to uger siden og har i mellemtiden fået dna-testet juledyrenes hår, men selvom resultatet med 100 procents sikkerhed viste, at hårene ikke stammer fra hverken hunde, katte eller ræve – så vil Netto alligevel ikke længere købe pels fra Kina.

– Vi kan konstatere, at der ikke er katte, hunde eller rævehår i. Derimod kan vi se, at der ud over kohår er syntetiske hår. Det betyder, at vi ikke har fået det, vi har bestilt, nemlig et produkt udelukkende med kohår. På den baggrund har vi besluttet, at vi ikke sælger de sidste produkter, men sender dem tilbage til producenten, siger direktør i Netto, Morten Kaas til Nyhedsbureauet Newspaq.

Direktøren synes, at det er alt for svært at gennemskue de kinesiske metoder, og har derfor besluttet, at de søde juledyr var det sidste pelseprodukt fra Kina, der fik lov at indfinde sig på butikkens varehylder.

– Vi kan se, at det er svært at styre en produktion af naturlig pels i Kina, og derfor har vi besluttet, at vi ikke vil importere pels fra Kina mere i Netto, siger Morten Kaas.

Hele miseren startede med en sms-kæde, der i den grad gav Netto-direktionen grå hår pelsen. I kæden, der blev sendt til tusindvis af danskere, stod der blandt andet:

“I denne uge sælger Netto julepynt i form af små egern og dådyr med pels. Denne pels stammer fra Kina, hvor pelsningen foregår imens dyret (ræv, kat og hund) er levende. Dyret dør cirka 5 -10 minutter efter pelsningen af smerte.”

Men med dna-testen og rapporter fra de kinesiske fabrikker kan Netto altså afvise, at dyr skulle have været blevet flået levende for at kunne beklæde julepynten. Ligesom der slet ikke var katte, hunde eller rævehår i pelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.