20. april 2024

Hele landet: Danmark er ved begyndelsen på en influenza A-epedimi. Det vurderer Statens Seruminstitut.

Vurdering er især baseret på antallet af henvendelser til vagtlægerne over hele landet om influenza A, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Epidemien forventes at forløbe over 6-8 uger, og vil sandsynligvis toppe om ca. tre uger ved udgangen af november. Forløbet af epidemien afhænger blandt andet af, hvor mange, der tager imod tilbuddet om at blive vaccineret.

Hidtil har smitten været mest udbredt i aldersgruppen 5-14 år. Sådan ser det også ud ved en almindelig sæsoninfluenza-epidemi.

Hvis man tilhører en af de grupper, som Sundhedsstyrelsen har anbefalet at blive vaccineret, er det vigtigt at man sørger for at blive det. Personer i risikogruppen kan blive vaccineret nu, hvis de er under 65 år, og fra december hvis de er over 65 år.

Rådet til borgerne er i øvrigt det samme, som det har været hidtil. Hvis man får influenza-symptomer, skal man blive hjemme, så man undgår at smitte andre.

Hvis man under influenzasygdom får svært ved at trække vejret eller har høj feber i mere end tre dage, skal man ringe til lægen.

Influenza A er også kendt som H1N1 og Svineinfluenza.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.