Nyvalgt formand: Dans er på mode

Hele landetPeter Sand Haugaard Christensen fra Korsør er klar til en ny periode som formand for DGI dans & musik på landsplan. Han mener, at DGI kan hjælpe foreninger til at tiltrække endnu flere danseglade medlemmer rundt i landet, fordi dans er in.

Peter Sand Haugaard Christensen i går genvalg på årsmødet for en periode på to år som formand for DGI dans & musik. I DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger) repræsenterer han over 680 foreninger med i alt over 40.000 dansere, og han ser en mulighed for at blive endnu flere…

– I DGI dans & musik har vi et bredt publikum, fordi vi har alle mulige danseformer, som tiltaler både børn og voksne. Dans er mode for tiden, så vi har potentiale til at tiltrække endnu flere nye dansere, siger 31-årige Peter Sand Haugaard Christensen, som bor i Korsør og til dagligt arbejder i Kalundborg som teamleder i Novo Nordisk.

Danseformerne i DGI dans & musik er alt fra folkedans, square dance, line dance, moderne pardans og verdensdans som bl.a. dækker over samba, salsa og afrikansk dans.

Nye danseformer skal opsnappes
Den vigtigste udfordring i det kommende år er ifølge Peter S. H. Christensen at hjælpe foreninger til at vende nedgangen i medlemstallet.

– Udover vores opgaver med generel foreningsudvikling, så kan vi hjælpe foreninger til at optage flere danseformer. Der er f.eks. mange folkedanserforeninger, der får færre og færre medlemmer. En del af dem har succes med at blive flerstrengede, altså udbyde flere danseformer.

DGI dans & musik forsøger hele tiden at opsnappe nye danseformer, men Peter S. H. Christensen, som har været formand siden 2007 mener, at de skal blive endnu bedre.

– Vi skal i DGI dans & musik blive skarpere på at optage nye danseformer f.eks. hip hop og jumpstyle. Vi skal hurtigt kunne optage dem i DGI og lave aktiviteter f.eks. inspirations- og instruktørkurser for dem. Vi skal være fremsynede, for vi skal også være klar til dem, der opstår om to år. Det kræver, at vi udvider vores netværk og tænker utraditionelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.