20. april 2024

Kommunalvalg: Politikere er blevet mere opmærksomme på at markedsføre sig selv i homo-miljøet forud for kommunalvalget.

Kvinderne vil have dem, ‘Dagens Mand’ på TV 2 vil have dem – og nu vil politikerne også have dem; homoerne.

Kandidaterne til kommunalvalget har nemlig for alvor fået øjnene op for de homo-, bi- og transseksuelle og markedsfører sig i større stil end tidligere til det homoseksuelle segment. Den seneste udgave af homo-magasinet ‘Out & About’ er klistret til med annoncer fra både hetero- og homoseksuelle politikere.

Og forsiden prydes såmænd af Socialdemokraternes overborgmesterkandidat i København, Frank Jensen. Inde i magasinet er der også et tre siders langt interview med socialdemokraten.

– Vi har en politik, der gør hverdagen nemmere for homoseksuelle i København. Derfor er det jo vigtigt at få det kommunikeret ud der, hvor man har mulighed for at ramme de homoseksuelle, siger Frank Jensen, der også tidligere på året deltog i Copenhagen Pride, som er en parade for homoseksuelle, til Nyhedsbureauet Newspaq.

Hos Out & About fortæller redaktør Thomas Kristensen, at det i de senere år er blevet langt nemmere at få store, politiske navne i tale i bladet, end det tidligere har været. I forbindelse med World Outgames i august var statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) da også at finde på forsiden.

Ved at vise sig i eksempelvis magasiner målrettet homosekuelle signalerer politikerne, at de er tolerante, og at de vil gøre en forskel for forskellige mindretal, vurderer kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch.

– Det er meget sandsynligt, at man som politiker bevidst tænker over at give interview og optræde i sammenhænge, som man har nogle strategiske fordele ud af, siger han til Newspaq.

Men det er ikke kun de heteroseksuelle politikere, der higer efter at få homo-stemmer i hus. Flere homoseksuelle kandidater i især København og på Frederiksberg reklamerer for sig selv i homomiljøet – og er ikke bange for at bruge deres seksualitet i kampen om stemmer.

En af dem er Allan Torp, der stiller op for første gang på Frederiksberg for de konservative.

– Der er mange om buddet, så os nye må finde nogle af de ting, som gør os lidt interessante, at markedsføre os på. For mit vedkommende er det umiddelbart, at jeg er homoseksuel, siger han til Newspaq og fortæller samtidig, at han på Facebook da også har lavet en annonce, der er direkte målrettet de homoseksuelle.

I København sidder der allerede to homoseksuelle på borgmesterposterne, nemlig Klaus Bondam (R) og Jakob Hougaard (S).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.