20. april 2024

Musik og kultur: Salget af Peter Lundins bog daler. “Det tjener danskerne til ære, at de ikke gider læse det lort,” siger litteraturkritiker.

Peter Lundin kan næppe skrive ‘bestseller’ på sit cv, der i forvejen tæller fire bestialske drab. En måned efter udgivelsen er interessen for bogen gået gevaldigt i sig selv igen.

Boghandlerne bestiller i øjeblikket omtrent 50 eksemplarer om dagen, oplyser Forlaget Turbulenz til Nyhedsbureauet Newspaq.Det er en halvering i forhold til dagene efter udgivelsen. Og samlet har bogen til dato solgt omkring 5.000 eksemplarer.

Til sammenligning har biografien ‘Jæger – i krig med eliten’ solgt over 30.000 eksemplarer.

-Der er måske mange bøger foran den (Lundin-bogen, red.) på bestseller-listen, men vi synes, den sælger godt, siger Jonas Ankersen, direktør for Turbulenz til Nyhedsbureauet Newspaq.

Hvor den omdiskuterede Jæger-bog topper seneste liste over boghandlernes mest solgte bøger, så figurerer Lundins bog ikke i top 20.Et blik på boghandlernes særlige biografi-lister viser, at danskerne hellere vil læse om f.eks. Svend Auken eller Ghita Nørby.

Berlingske Tidendes litteraturanmelder Jens Andersen er hverken særlig imponeret over Lundin-bogens salgstal eller indholdets kvalitet.

– Det tjener danskerne til ære, at de ikke gider købe det lort. Der er intet, der tyder på, at den bliver bestseller på sigt, og jeg tror ikke, den vil ligge under mange danskeres juletræer. Den er heller ikke specielt god, hvilket tit er den helt store salgsmekanisme, siger han.

I boghandelen Arnold Busck på Købmagergade i København har interessen været “neutral”, som boghandler Jane Haugaard siger:

– Den har ikke været nogen kæmpe succes. Folk er ikke særlig interesserede i den, og jeg tror heller ikke, det bliver nogen julesællert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.