29. marts 2024

Foto: Amagerbanken
Foto: Amagerbanken

Finans: Det er langt fra sikkert, at Amagerbanken får del i bankpakke II og dermed rigmanden Karsten Ree’s millioner.

Amagerbanken er stadig langt fra at leve op til de krav, der giver adgang til penge fra bankpakke II. Dermed er det også fortsat yderst usikkert, om Amagerbanken overlever.

Det siger Thomas Berngruber, der er formueforvalter i Formueplejes investeringsteam og ekstern lektor i finansiering ved Handelshøjskolen i Århus.

Milliardæren Karsten Ree, der sidste år solgte Den Blå Avis, har ellers lige givet tilsagn om 500 mio. kr. Men pengene er betinget af, at Amagerbanken får del i bankpakke II.

-Banken skal opfylde en bestemt solvensgrad for at kunne få penge fra bankpakke II. Det gør den ikke endnu trods kapitaltilførslen fra Karsten Ree, siger Thomas Berngruber til Newspaq.

Amagerbanken oplyser selv, at der er behov for at styrke kapitalgrundlaget med 1250 mio. kr. Dermed mangler banken fortsat 750 mio. kr. Ifølge Thomas Berngruber, bliver det mere end svært at finde de penge.

-Det bliver en kæmpe udfordring. Hvis markedet var en mulighed, så havde man benyttet sig af det, og man skal heller ikke regne med de eksisterende aktionærer. Så kan man kun håbe på flere eksterne forretningsfolk, der lige som Karsten Ree kommer ind fra sidelinjen, siger han.

Ifølge Finanstilsynets krav skal Amagerbanken leve op til en solvensprocent på 13,6.

Amagerbanken har dog klaget over Finanstilsynets krav og hævdet, at solvensprocenten ikke behøver være større end 9,48 procent for at være et udtryk for sund drift i banken. En virksomhed er solvent, hvis dens aktiver overstiger passiverne altså gælden.

Erhvervsankenævnet afgør formentlig det spørgsmål i næste uge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.