25. april 2024

Hele landet: I dag begynder en landsdækkende knallert- og cykelkontrol i trafikken.

Frem til og med torsdag vil politiet i hele landet fokusere på at kontrollere cykler og knallerter i en målrettet indsats.

Cyklisterne vil blive standset, hvis de kører på fortove, gangstier eller i gågader, eller hvis de kører over for rødt lys. Desuden vil politiet tjekke, om cyklen er udstyret med lovpligtige reflekser og bremser, der virker.

Knallertkørerne vil komme til at møde politiet, hvis det ser ud som om, deres knallerter kører for hurtigt. Politiet har særlige rullefelter med i patruljevognene, som kan måle knallertens hastighed på stedet.

Hvis en lille knallert kan køre 43 kilometer i timen eller mere, får ejeren en bøde, fordi den kan køre væsentligt hurtigere end tilladt. Det samme gør sig gældende, hvis en stor knallert bliver målt til at køre 64 kilometer i timen eller derover. Hvis samme knallert bliver kontrolleret igen i løbet af tre år og stadig kører væsentligt for hurtigt, bliver den konfiskeret af politiet.

Politiet vil også se på knallerternes eventuelle fejl og mangler eller konstruktive ændringer, ligesom der vil blive givet bøder for manglende knallertbevis, manglende ansvarsforsikring og manglende styrthjelm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.