Pas på, det er efterår
Hele landet: August til november er højsæson for arbejdsulykker, skriver Avisen.dk. Ingen har en forklaring på hvorfor.

En 25-årig faldt 15 meter ned fra et stillads. En 54-årig blev dræbt af en motoriseret trillebør. En lastchauffør druknede, mens han ventede på havnen. Det har været en farlig oktober, og sådan er det hvert år.

August til november er simpelthen højsæsonen for arbejdsulykker. I de fire måneder ligger antallet af anmeldte arbejdsulykker 11 procent over gennemsnittet. Det viser tal fra 2003 til 2008 fra Arbejdstilsynet.

– Statistikkerne viser, at der er flest arbejdsulykker I de måneder. Vi har ikke en egentlig forklaring på hvorfor, siger kontorchef i Arbejdstilsynet Sonja Ploug Jensen til Avisen.dk.

Hun peger på, at ulykkerne efter sommerferieperioden måske kan sammenlignes med, at nyansatte har meget større risiko for at komme ud for arbejdsulykker.

– Man kommer tilbage fra ferien og er kommet ud af rutinerne, siger Sonja Ploug Jensen.

NCC Roads har 1300 ansatte, der laver vejarbejde over hele landet. Også her tegner august til september sig for en større del af ulykkerne.

– Det sker desværre ofte hen i september og oktober. Vi ved ikke, om medarbejderne kører træt, eller der sker noget, når den mørke tid sætter ind. Vejret i sig selv er det ikke. Vi har aldrig fundet nogen forklaring på, hvorfor der sker flere ulykker der, siger Carsten Helmer Nielsen, sikkerhedschef i NCC Roads, til Avisen.dk.

123456789

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.