19. april 2024

Ny lov skal give højere straffe for uro. Foto: Klaus Holsting.
Ny lov skal give højere straffe for uro. Foto: Klaus Holsting.

Hele landet: Justitsminister Brian Mikkelsen vil inden for få uger fremsætte et lovforslag, der indeholder en række tiltag, som skal giver politiet bedre muligheder for at forhindre og bekæmpe grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden.

– Vi oplever for mange grove tilfælde, hvor der sker omfattende forstyrrelser af den offentlige ro og orden. Det vil jeg have sat en stopper for, siger justitsminister Brian Mikkelsen og fortsætter:

– Vi står lige nu over for et afgørende klimatopmøde i København, hvor der skal træffes meget vigtige beslutninger. Det må ikke drukne i uroligheder og ødelæggelser. Dansk politi er klar til at yde en massiv indsats for at sikre en rolig og fredelig afvikling af topmødet, og regeringen vil nu fremlæg-ge en række initiativer, der yderligere forbedrer mulighederne for at forebygge og sætte en effektiv stopper for eventuelle uroligheder.

Brian Mikkelsen oplyser, at han inden for kort tid vil fremsætte
et lovforslag, som skærper straffen for at hindre politiets arbejde og for hærværk i forbindelse med grov forstyrrelse af den offentlige orden og sikkerhed. Forslaget vil desuden forhøje bøderne for visse overtrædelser af ordensbekendtgørelsen samt at forlænge fristen for administrativ frihedsberøvelse fra 6 til 12 timer.

– Jeg håber, at Folketingets partier vil være med til at vedtage lovforslaget hurtigt, så det kan nå at træde i kraft inden klimatopmødet, slutter justitsministeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.