23. april 2024

Hele landet: Nye tal afslører, at brandsikkerheden i restaurationsbranchen er katastrofal.

Det vil Beredskabsforbundet have ændret på med en smileyordning, som vi kender den fra Fødevarekontrollen.

Dermed kan gæsterne se, om de vil besøge et diskotek med dårlig sikkerhed.

Sikkerheden i restaurationsbranchen har det skidt. Det viser de seneste tal fra 2008, hvor der blev givet over 2.900 påtaler for brud på brandsikkerheden.

Svigt i brandsikkerheden – selv i mindre omfang – kan få fatale konsekvenser, hvis en brand skulle bryde ud på fx et diskotek.

– Det vil Beredskabsforbundet have ændret på baggrund af JydskeVestkystens artikel i går omkring problematikken. Med Beredskabsforbundets præsident Bjarne Laustsen (MF) i spidsen foreslår forbundet, at man i lighed med Fødevarekontrollens smileyordning laver en lignende ordning omkring brandsikkerhed.

– Når man betaler for at komme ind på et diskotek og betaler for drikkevarer og mad, så skal sikkerheden være i orden. Og det skal gæsterne kunne se. En smileyordning omkring brandsikkerheden vil eksplicit vise, om det pågældende sted lever op til myndighedernes sikkerhedskrav. Det vil forhåbentlig få restaurationsbranchen til at opgradere sikkerheden de steder, hvor den halter, fortæller Bjarne Laustsen.

En del af svigtene i brandsikkerheden skyldes uvidenhed fra medarbejdernes side, således at de åbner branddøre, blokerer flugtveje og ikke sikrer lys i nødbelysningen.

– Med information og eventuelt uddannelse af personalet vil man hurtigt kunne få opgraderet sikkerheden. Men med en smileyordning vil gæsterne også få mulighed for at vælge diskoteker fra, hvis de gentagne gange sløser med sikkerheden, siger Bjarne Laustsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.