27. april 2024

Hele landet: 55 procent af landets kommunaldirektører forventer at fyre ansatte for at få budgettet for 2010 til at gå op. Det skriver Avisen.dk.

Flere pædagoger, flere skolelærere, flere hjemmehjælpere. Kommunerne har i årevis skreget på flere ansatte. Men nu kan de fyringsrunder, som det seneste år har ramt tusindvis af privatansatte, brede sig til kommunerne. Det skriver Avisen.dk.

Kommunerne føler sig nemlig så presset på pengepungen, at over halvdelen af landets kommunaldirektører forventer at fyre ansatte for at få næste års budget til at hænge sammen.

Det viser en rundspørge, som FTF – hovedorganisation for 450.000 offentligt og private ansatte – har lavet.

– Det understreger bare, at kommunerne er i en vanskelig situation. Der er meget langt fra de løfter om service til borgerne, som regeringen giver på kommunernes vegne, og de penge, som kommuner i virkeligheden får til at løse opgaverne, siger Socialdemokraternes finansordfører Morten Bødskov til Avisen.dk.

53 ud af de 60 kommunaldirektører, der har deltaget i undersøgelsen, svarer, at de forventer et endnu større pres på udgifterne til den kommunale service nu end for et år siden. 55 procent svarer, at de forventer at fyre ansatte for at finde pengene til de større udgifter.

Og der skal spares bredt. Tre ud af fire kommunaldirektører svarer, at de tror på besparelser på administrationen, mens over halvdelen forventer besparelser på skoler, børnepasning og ældrepleje.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) afviser, at der samlet set bliver tale om forringelser af velfærden.

– Vi står midt i en finanskrise, og alligevel får kommunerne samlet set flere penge til rådighed i 2010 end de havde i 2009, så hvis der er nogen kommuner, der fyrer folk, må det være udtryk for lokale prioriteringer, siger han til Avisen.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.