Dagbladet Politiken offentliggør omstridt bog

Dagbladet Politken offentliggør onsdag omstridt bog. Foto: Politiken.dk

Dagbladet Politken offentliggør onsdag omstridt bog. Foto: Politiken.dk


Medier: Dagbladet Politiken meddelte her til aften, at man i morgen offentliggør hele den omstridte bog “Jæger – i krig med eliten”.

Forsvaret har i de seneste dage forsøgt at få redaktørerne på de store medier til at stoppe omtale af bogen, ligesom bogens forfatter, den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack, er blevet fyret fra sit arbejde i hjemmeværnet på grund af bogen.

Forsvaret mener, at bogen udgør en sikkerhedstrussel for de danske soldater, som er udstationeret i Afghanistan.

Bogen skal udkomme på forlaget Peoples Press sidst på måneden, men forsvaret har sat alle sejl til for at få udgivelsen stoppet. Det skal ske med et fogedforbud, som samtidig skal sikre forsvaret mulighed for destruere anmeldereksemplarer – i yderste fald ved at ransage forlaget, skriver Politiken.dk.

Når Politiken udkommer i morgen vil hele bogen være trykt i et særtillæg.

Politikens Chefredaktør, Tøger Seidenfaden forklarer at formålet med aktionen er at genetablere den naturlige retstilstand i Danmark, nemlig at bøger kan udkomme frit

– Jeg mener ikke, at det er forsvarets opgave at beslutte hvilke bøger, der udkommer i Danmark, eller hvilke oplysninger den danske offentlighed får om krigen i Afghanistan, siger Tøger Seidenfaden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.