26. april 2024

Hele Landet: De afviste irakiske asylansøgere bliver hentet af politiet i nat og sendt ud af landet onsdag morgen.

De knap 40 irakere, der sidder i fængslet Ellebæk ved Sandholmlejren, vil blive tvangsudvist i morgen. Det erfarer Nyhedsbureauet Newspaq.

Et fly står lige nu og venter på irakerne i en hemmelig lufthavn.

Med bus skal irakerne – der ind til natten til den 13. august sad i Brorsons Kirke – transporteres til lufthavnen, hvorfra de vil blive fløjet væk.

Undervejs vil en større politistyrke passe på irakerne. For hver iraker vil der være to politibetjente.

Organisationen KirkeAsyl har gennem længere tid overvåget Ellebæk for at holde øje med irakerne. De vil alarmere de øvrige sympatisører, når udvisningerne går i gang, fortæller Laurids Hovgaard, der er talsperson for KirkeAsyl.

– Vi vil opfordre til fredelige manifestationer i Kastrup Lufthavn, eller hvor udvisninger kommer til og ske fra. Men vi håber da fortsat at de danske myndigheder besinder sig, og lader dem blive hér, siger Hovgaard.

– Den seneste tid har der svirret mange rygter, men når udvisningerne endelig sker, vil vi trække på de godt 1.500 mennesker, der er på vores sms-kæde, forklarer Hovgaard.

Ifølge Newspaqs oplysninger vil udvisningerne ske i morgen, men ikke fra Kastrup Lufthavn. Politiet har simpelthen valgt den befærdede lufthavn fra af hensyn til sikkerheden.

Det var ikke tirsdag aften muligt at få en kommentar fra sikkerhedsmyndighederne i Ellebæk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.