26. april 2024

Sport: Den tidligere elitehåndboldspiller René Nielsen, der mistede begge ben i en togulykke, er klar til at rådgive Jonathan Richter.

Et nyt liv uden for professionel fodbold venter nu på den benamputerede FC Nordsjælland-spiller.

Jonathan Richter vil opleve en voldsomt svær omstillingsproces, fortæller den 42-årige tidligere elitehåndspiller René Nielsen, der mistede begge sine ben i en togulykke i 1991.

– I rigtig lang tid håber man, at der kommer nogen, en læge eller videnskaben, som kan give en dét, man mangler. Det er nok det mest besværlige at have fokus på noget, som ikke er der. Jeg har 113 centimeter meter tilbage, mens Richter har ret meget tilbage af kroppen. Det er det vigtigste, at fokusere på det, der er tilbage, siger René Nielsen til Nyhedsbureauet Newspaq.

Opbakning og åbenhed i omgangskredsen var også altafgørende for, at det lykkedes René Nielsen at kommet gennem sin krise som et helt menneske.

– I første omgang skal han sørge for ikke at miste alle dem, der er omkring ham. Man mister måske nok nogle venner. Men man skal jo også selv sørge for, at de ikke går fra én. Jo mere informativ han er og snakker om det, jo bedre. For det er derfor, der er nogle, der vender én ryggen, fordi de ikke ved, hvad de skal gøre og sige, siger René Nielsen.

Den skæbnesvangre nat, hvor han mistede sine ben, var han på vej hjem fra en fest i Roskilde Håndbold, og endte af ukendte årsager på skinnerne.

Efter hospitalsindlæggelsen søgte han tilbage til håndboldverdenen, klubben, kammeraterne og identiteten som elitesportsmand.

– Jeg piskede mig selv på en unødvendig måde. Jeg sad en centimeter fra stregen. Jeg sad i min gamle spillertrøje og så gutterne løbe derinde. Og jeg kom jo aldrig selv derind. Det var selv-tortur. I tilbageblik var det meget dumt, men måske en nødvendighed. Det er svært at sige, fortæller René Nielsen.

Han er dog sikker på, at det for 24-årige Jonathan Richter nu gælder om at lægge identiteten som professionel fodboldspiller fra sig og skabe sig en ny.

– Når man har været i sportens verden, så kan man ikke slippe det, når man kommer til at mangle et ben eller to. Man vil for alt i verden være en del af den identitet. Men man får den ikke igen. Jeg hoppede så over i handicap-idræt og fik nogle af de samme følelser dér, siger René Nielsen, der har deltaget flere gange i de paralympiske lege.

Han satser desuden på at blive den første danske rullestolsbruger, der gennemfører en Ironman på Hawaii.

Af Oliver Batchelor / Nyhedsbureauet Newspaq

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.