29. marts 2024

Hele landet: Et fupfirma har henvendt sig til arbejdsløse for at lokke dem med i et pyramidespil. Kun en lod sig lokke.

Tusinder af danske ledige har været målet for fupfirmaers forsøg på via det officielle jobnet.dk at lokke arbejdsløse med i de såkaldte pyramidespil. Men tilsyneladende har de færreste ledige ladet sig friste.

"Vi har heldigvis kun kendskab til en eneste, der har bidt på krogen, som havde fået det tilbud, at vedkommende skulle ringe op for at hverve folk til at være med til et pyramidespil," siger chefkonsulent i Arbejdsmarkedsstyrelsen, Bente Dalgaard til Nyhedsbureauet Newspaq.

Tilbuddet gik ifølge Bente Dalgaard ud på, at man skulle indbetale 15.000 kroner, og så kunne man tjene mange penge. Den pågældende kvinde forsøgte sig i tre uger, men da hun ikke havde fået udbetalt noget fra firmaet, stoppede hun, uden at hun på noget tidspunkt selv havde brugt penge på aktiviteten.

Bente Dalgaard siger til Newspaq, at Arbejdsmarkedsstyrelsen ikke har nogen eksakt viden om, hvor mange brugere af jobnet.dk, der er blevet kontaktet.

"Vi ved at cirka 150 har henvendt sig skrifiligt til os med besked om, at de har modtaget en mail fra et af de her useriøse firmaer," siger Bente Dalgaard.

Hun tilføjer, at mange brugere af jobnet.dk har valgt at skjule deres e-mail, så de adresser har fupfirmaerne ikke kunnet få fingre i.

Arbejdsmarkedsstyrelsen har været opmærksom på aktiviteten i flere måneder. Allerede 11. maj henvendte en bruger af jobnet.dk sig. Arbejdsmarkedsstyrelsen gik straks ind i databasen og opdagede en mistænkelig aktivitet fra et enkelt firma.

Firmaets adgang til firmaet blev straks lukket. Styrelsen skærpede agtpågivenheden og opdagede efterfølgende, at det samme firma fem gange forsøgte sig, hver gang med et nyt cvr-nummer og under et nyt navn.

I starten vurderede Arbejdsmarkedsstyrelsen, at der var tale om spam. Det er en sag for Forbrugerstyrelsen, som i øvrigt i forvejen havde meldt firmaet til politiet.

"Og det, der så skete, da sagen i mandags to en ny drejning, var, at vi kunne se på de mails vi heldigvis fik fra de fik fra de ledige, at der var tale om pyramidespil, og så politianmeldte vi, for pyramidespil er ulovlige," siger Bente Dalgaard til Newspaq.

Leveret af: Nyhedsbureauet Newspaq

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.