27. april 2024

Familien: Forældre har for høje ferieforventninger. Men drop bare de dyre ferier, lyder rådet fra familierådgiver og en børnepsykolog.
Ferie er lig med både afslapning og oplevelser.

Men ferieplanlægning stiger nogle forældre til hovedet, fordi de tror, at deres ferie ikke er god eller spændende nok for deres børn. Det oplever familieterapeut og forfatter Lene Bagger, når hun rådgiver børneforældre gennem sit firma Babuska, skriver Nyhedsbureauet Newspaq.

"Blandt nogle forældre er der en opfattelse af, at man skal have et stort program til hele ferien. De tror, at naboen har et toptunet program de næste tre uger. Men det er altså ikke nødvendigvis børnenes behov, når der er sommerferie," siger hun til Newspaq.

Derimod handler det for børnene om at opleve den nære kontakt med mor og far.

Men nogle forældre føler, at de skal have et højt aktivitetsniveau, hvor der sker så meget som muligt – hvilket til tider kan være svært, fortæller Lene Bagge.

"Jeg har tit oplevet forældre, som siger 'hvad skal vi stille op med alle de blanke dage'," siger familierådgiveren.

Noget anderledes ser det ud for en lille gruppe – oftest ressourcesvage og udsatte – børnefamilier, der slet ikke magter at holde ferie, og derfor sender ungerne i børnehave eller SFO hele sommeren. Måske fordi mor og far tror, at ferie skal være lig med tre uger i Thailand.

Men ferie er essentielt for børn, fastslår børnepsykolog Birgit Bruun. Hun peger ligeledes på, at det ikke handler om at spendere titusindvis af kroner på at flyve til udlandet.

"Derimod er det vigtigt, at forældrene finder et sted, som er lidt anderledes end hverdagen, og så gør noget med børnene d

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.