25. april 2024

Frederiksberg: Frederiksberg Kommune har nu undersøgt det forløb, der gik forud for en far og hans voksne søns tragiske selvmord.

Faderen havde i mere end 20 år taget sig af sin skizofrene søn, der boede hjemme hos sin 82-årige far. I foråret søgte faderen Frederiksberg Kommune om en plejebolig hvor både han og sønnen kunne bo sammen.

Ifølge Frederiksberg Kommunes redegørelse blev kommunen bekendt med sagen i marts og har forsøgt at hjælpe de to borgere på mange forskellige måder. Kommune havde endvidere bedt distriktspsykiatrien om at lave en lægelig vurdering, som ikke var færdig, da de pågældende blev meldt savnet i begyndelsen af maj måned. Ifølge redegørelsen har kommunen ikke afvist en fælles plejebolig og der var ikke taget nogen beslutning om, hvor og hvordan de skulle bo.

– Vi er dybt berørte over denne tragiske sag. Forvaltningen har nu undersøgt forløbet op til de blev meldt savnet, for at få overblik over kommunens rolle i sagen og for at få klarlagt om der er ting, som burde have været håndteret anderledes. Der er ikke noget der tyder på, at det skulle være tilfældet, hverken i kommunens håndtering eller i samarbejdet med andre, siger formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Frederiksberg Kommune Flemming Brank (C) og fortsætter:

– Når vi arbejder med meget sårbare mennesker, så er der altid tale om vanskelige sager, som kræver en helt individuel tilgang til, hvordan den pågældende borger bedst får hjælp. Forvaltningen har vurderet, at denne sag er grebet rigtigt an og koordineret hensigtsmæssigt. Men på grund af sagens tragiske udgang, så giver det alligevel anledning til at overveje, om der fremover kan gøres endnu mere for at undgå sådanne sager.

Fader og søn blev fundet druknet i Københavns Havn onsdag og torsdag i sidste uge.

– rl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.