19. april 2024

København: Tirsdag aften kom det til voldsomme kampe mellem politi og christianitter.

Urolighederne udsprang af en utilfredshed blandt christianitter med, at Slots- og Ejendomsstyrelsen tirsdag formiddag sørgede for, at et hus på fristaden blev ryddet og revet ned.

Ved politiets hjælp satte fogeden beboerne på gaden og maskerede bygningsarbejdere gik igang med at rive huset ned.

Få timer efter rydningen af huset, samlede 3-400 demonstranter ved Christiania for at gå i demonstration til Slots- og Ejendomsstyrelsen. Denne plan måtte dog undervejs opgives og i stedet blev knibbelsbro blokeret i godt en time i protest mod rydningen.

Senere på eftermiddag var der spredte aktioner og demonstrationer i København. Igen forsøgte demonstranter at blokere Knippelsbro, ligesom aktivister gik igang med at genopføre den nedrevne bygning.

Politiet var hele dagen massivt tilstede.

Ud på aftenen begyndte aktivister at bygge barrikader i gaderne omkring Christiania og der blev kastet med sten, kanonslag og molotovcocktails mod politiet, som svarede igen med massivt tåregasangreb.

I løbet af aftenen bølgede kampene frem og tilbage og der blev sat ild til flere biler i området, ligesom der blev bygget brændene barrikader i Prinsessegade og Dronningensgade.

Først omkring midnat kom der ro i området.

Skrevet af: Rolf Larsen og Poul Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.