24. april 2024

Finans: Regeringen bakker op om løsningen for Roskilde Bank, hvor Nationalbanken og 'Det Private Beredskab' går sammen om at købe alle aktiver og overtage gæld og andre forpligtelser fra Roskilde Bank.

– Regeringen bakker op om den fundne løsning for Roskilde Bank. Vi havde selvfølgelig gerne set, at der var kommet en privat køber til banken, men i den foreliggende alvorlige situation er den valgte løsning nødvendig for at videreføre Roskilde Bank med henblik på at afvikle bankens aktiviteter i god ro og orden, siger økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen og fortsætter:

– Når regeringen bakker op om den fundne løsning, er det af hensyn til den finansielle stabilitet. Særligt på et tidspunkt, hvor der er uro på de finansielle markeder og danske pengeinstitutter er afhængige af udenlandsk finansiering.

Nationalbanken vil, ifølge en pressemeddelelse fra økonomi- og erhvervsministeriet, få dækket eventuelle tab dom følge af redningsaktionen.

– Jeg vil fremsende et nyt aktstykke til Folketingets Finansudvalg om en statsgaranti for de eventuelle tab, som Nationalbanken måtte få i forbindelse med overtagelsen og afviklingen af Roskilde Bank.

økonomi- og Erhvervsministeriet oplyser, at EU-Kommisionen vil blive orienteret om rekonstruktueringsplanen for Roskilde Bank i henhold til EU-reglerne om statsstøtte.

– rl