26. april 2024

Skolestart: I dag starter de første skoler igen efter sommerferien og det betyder mange små nye og urutinerede trafikanter på vej til skole for første gang.

"Arkivfoto:Politiet vil derfor, traditionen tro, også være at finde på vejene med en 'skolekampagne'.

Politiets erfaring fra tidligere års 'skolekampagner' viser, at mange bilister

Ifølge politiet har erfaringerne fra tidligere års 'skolekampagner' vist, at mange bilister har så travlt med at bringe deres egne børn sikkert i skole, at de har glemmer at udvise hensyn over for andres børn, som er påvej i skole på cykel eller gå-ben.

I forbindelse med skolestart sidste år, blev der på kun to uger konstateret over 7.000 hastighedsovertrædelser ud for skolerne eller på skoleveje. Over 1.300 personer anvendte ikke sikkerhedssele og 220 førere fik klip i kørekortet, fordi de havde 'glemt' at spænde børn fast i sikkerhedssele eller -udstyr, oplyser Politiet.

Politiet vil igen i år sætte massivt ind for at medvirke til sikring af skolevejene og skride ind over for trafiksyndere.

årets 'skolekampagne' er planlagt i samarbejde med Rådet for Større Færdselssikkerhed, Vejdirektoratet og kommunerne.

Politiet vil bl.a. fokusere sin del af indsatsen på hastigheden, om børn er spændt fast og forældres parkering når de afleverer børnene i skolen.

Kampagnen kører fra i dag og frem til fredag den 22. august.

– rl