29. marts 2024

Trafik: Trafikselskabet Movia varsler store nedskæringer i busdriften på Sjælland og Lolland-Falster. Det skriver Berlingske.dk

"ArkivHver tiende bus i hovedstadsområdet er i fare for at blive sparet væk, når den nye køreplan træder i kraft i januar 2009. Passagerne på resten af Sjælland og Lolland-Falster risikerer at miste et stort antal busafgange.

Det er først og fremmest de høje priser på diesel, der har fået de råde tal på bundlinjen til at vokse.

– Hverken regioner eller kommuner har mulighed for at udvide udgiftsrammen til kollektiv trafik i de nuværende budgetter i det her omfang uden betydelige omprioriteringer. Alternativet er nedskæringer og besparelser, men det vil være skadeligt for den kollektive trafik og stå i kontrast til de officielle intentioner om at styrke den kollektive trafik, skriver Movias formand Finn Aaberg (S) og næstformand Knud Larsen (V) i et nødråb til Folketinget Trafikudvalg.

En undersøgelse fra Cowi viser, at serviceforringelser på de buslinjer, der kører til og fra stationerne, vil få et relativt stort antal passagerer til at tage bilen i stedet. Dermed vil besparelserne på busserne også gå ud over DSBs passagertal.

– rl