29. marts 2024

Konflikt: Strejken på landets sygehuse fortsætter efter at Sundhedskartellet og Regionerne mandag aften opgav at finde en forlig.

– Jeg må konstatere, at vi ikke kunne nå hinanden og at forhandlingerne er brudt sammen. Vi tilbød ellers ekstra 35 millioner, så lønstigningen kunne blive 13,0 procent i stedet for 12,8 procent. Dertil kom et tilbud på 150-175 millioner kroner fra vikarpuljen. Alt i alt sagde Sundhedskartellet altså nej til 200 millioner kroner årligt, og det undrer mig, siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

Formanden for Sundhedskartellet Connie Kruckow var ikke tilfreds med Regionernes udspil.

– Vi har ved konfliktens begyndelse stillet et rimeligt lønkrav for at skabe mere ligeløn. Vi har gentagne gange fremlagt konkrete løsningsforslag, som tager højde for arbejdsgivernes synspunkter, og som kan vikle Danske Regioner ud af finansministerens jerngreb. Lige meget hjælper det. Regionerne står stejlt og vil ikke indgå en aftale, som mine medlemmer kan stemme ja til. De vil ikke være med til at skabe ligeløn. Det er ikke ansvarligt, når man som arbejdsgiver står midt i en så alvorlig rekrutterings- og fastholdelseskrise, siger Sundhedskartellets formand, Connie Kruckow.

Konflikten i sundhedsvæsenet har nu varet i næsten 7 uger og fortsætter med mandagens sammenbrud i forhandlingerne.

– ms