BUPL: Lederne skal også strejke

Konflikt: Nu skal også lederne af bl.a. børnehaver og SFO'er i strejke.

BUPL svarer nu igen på Kommunernes Landsforenings lock-out ved at varsle strejke for sine ca. 4.600 ledermedlemmer.

KL's lockout omfatter ikke lederne, derfor beskylder pædagogerne KL for at spekulere i at holde institutionerne åbne kun med ledere og pædagogmedhjælpere.

– KL har trukket det ultimative konfliktvåben allerede inden, strejken brød ud, og så forsøger de oven i købet at lægge en kattelem ind, så de kan sige til forældrene, at de har sørget for, at der i et vist omfang kan passes børn. Arbejdsgiverne må bestemme sig til, hvad de vil. Faktum er, at KL med en lockout nægter 560.000 børn pasning. Derfor klinger det noget hult, når Mads Lebech siger, at pædagogerne tager børnene som gidsler, siger formand for BUPL, Henning Pedersen.

Ledernes strejke er varslet fra den 20. juni.

– rl