28. marts 2024

Hele landet: Danskerne satte ny rekord, da der lørdag blev indsamlet til udsatte børn i Afrika.

Danmarks Indsamling 2008 indbragte 66.179.658 kroner, til de 12 organisationer bag indsamlingen.

– Vi er rigtig glade for det flotte resultat. Danskerne har endnu en gang vist, at de er villige til at hjælpe. Med pengene kan vi redde rigtig mange uskyldige børns liv, siger Mogens Damgaard, talsmand for Danmarks Indsamling.

DR har i løbet af ugen samlet ind på tværs af kanaler og platforme og lørdag aften kulminerede det med et stort tv-show på DR1. Overskuddet går til konkrete projekter, udvalgt og prioriteret af de 12 organisationer, alle med samme formål: At nedbringe dødeligheden blandt børn under 5 år i Afrika. I øjeblikket dør 25% af alle børn i lande som Angola, Sierra Leone og Liberia, inden de er fyldt 5 år. I Danmark er børnedødeligheden tre promille.

– Danskernes gavmildhed betyder, at vi kan nå ud til endnu flere børn, end vi havde regnet med. Det koster ca. 4 kroner, at behandle et barn mod malaria, så det siger sig selv, at vi kommer rigtigt langt for det flotte resultat, siger Mogens Damgaard og fortsætter:

– Fordi vi er så mange organisationer med forskellige kompetencer, kan vi virkelig sætte ind på mange fronter. Det betyder, at vi ikke kun redder børn nu og her, men også giver dem en mulighed for en bedre fremtid på længere sigt, siger Mogens Damgaard.

De 12 organisationer vil angribe børnedødligheden fra forskellige hvinkler. Nogle vil vaccinere mod mæslinger, forebygge og behandle malaria eller oprette sundhedsklinikker, mens andre tilbyder uddannelse og oplysning om fx hygiejne.

– ms