Tre års fængsel for bankrøveri og knivstik

Frederikssund: Tre års ubetinget fængsel – det blev den straf som en 28-årig mand fra ølstykke blev tildelt ved retten i Frederikssund for bl.a. et bankrøveri og for at stikke en mand med en kniv. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den 28-årige røvede den 9. februar sidste år, Lokalbanken i Slangerup. Med en softgun truede han sig til 26.000 kroner. I retten fortalte han, at han røvede banken fordi han og kæresten var flyttet til en dyrere lejlighed og var kommet bagud med huslejen.

Den 28-årig blev også dømt for at have stukket en 39-årig mand med en kniv så hans lunge blev perforeret. Knivstikkeriet fandt sted ved Jørlunde Skole den 1. oktober sidste år. En 39-årig medtiltalt i sagen om knivstikkeriet blev dømt for at have tildelt den 36-årige et slag med flad hånd.

Den 28-årige blev derudover også dømt for spirituskørsel og for at køre i sin bil i frakendelsestiden.

Inden 14 dage skal den 28-årige betale 25.000 kroner til Lokalbanken i Slangerup. Beløbet svarer til bankens selvrisiko. De resterende 1.000 kroner af det røvede beløb er dækket af forsikringen.

– rl