Politiet søger vidner til Rørvig-røveri
Rørvig: Midt- og Vestsjællands Politi efterlyser vidner i forbindelse med røveriet mod en 49-årig mand på Toldboden i Rørvig tirsdag aften.

Den 49-årige sad i sin stue og så tv, da tre maskerede personer kom ind i huset via en ulåst terrassedør og gik ind i stuen.

Med en kniv truede de manden til at lægge sig ned på gulvet, hvorefter de tog hans ur og to fingerringe. Derefter truede de ham til at udlevere sine kontokort og pin-koderne.

Røverne bagbandt manden med plasticstrips og låste ham ude på et toilet, før de flygtede fra huset.

Det lykkedes den 49-årige at komme fri efter nogle minutter, hvorefter han tilkaldte politiet som kl. 22.01 fik anmeldelsen.

Gerningsmændene beskrives som:

A: mand, 20-30 år, 175 cm. høj, alm. af bygning, lys i huden med lyse øjenbryn. Maskeret med sort ribstrikket hue, hvor der var klippet huller til øjnene, sort jakke, hvide kondisko. Talte dansk med udenlandsk accent.

B: mand, 20-30 år, 180-185 cm høj, muskuløs af bygning. Maskeret med sort ribstrikket hue, hvor der var klippet huller til øjnene, sort jakke og hvide kondisko. Talte dansk med udenlandsk accent.

C: mand, 20-30 år, iført mørk tøj og hvide kondisko. Talte dansk med udenlandsk accent.

Gerningsmænd med lokalkendskab
Politiet har den opfattelse at gerningsmændene har et vist lokalkendskab og formoder, at gerningsmændene er kendt i Nordvestsjælland.

Gerningsmændene talte med udenlandsk dialekt, men det vides ikke om gerningsmændene rent faktisk har en udenlandsk baggrund eller om der er tale om, at de fordrejede deres stemmer for at sløre deres identitet.

Satte ild til flugtbilen
Røverne brugte en blåmetallic Honda personbil, årgang 1990 med registrerings nr. VD 55760. Bilen var blevet stjålet på Nyvej i Jyderup samme dag mellem kl. 17.00 og kl. 21.30.

Kl. 22.19 blev en mørk bil set på Algade ved Danske Bank i Nykøbing Sjælland, hvor 3 hætteklædte personer sprang ud af en mørk bil formentlig i et forsøg på at hæve penge fra automaten. Politiet formoder, at den bilen ved banken er identisk med den stjålne fra Jyderup.

Kl. 22.43 modtog politiet en anmeldelse om, at den brugsstjålne bil stod på Gislingevej ved Grevinge, hvor den brændte.

Søger vidner
Politiet vil meget gerne i kontakt med vidner, der har bemærket tyveriet af bilen i Jyderup, vidner der har bemærket noget mistænkeligt i Rørvig omkring gerningstidspunktet samt vidner der har bemærket noget ved det sted, hvor den brugsstjålne bil blev efterladt i brændende tilstand. Specielt er politiet interesseret i at høre om andre biler, der er set i nærheden af den stjålne.

Henvendelser i sagen til efterforskningsafdelingen, sektionen for personfarlig kriminalitet, Midt- og Vestsjællands Politi, tlf. 114 eller 46351448.

– rl

123456789