25. april 2024

Hele landet: Fyrværkeri er flot, men kan også være farligt, hvis det ikke håndteres korrekt. Derfor har politiet iværksat en kontrol af fyrværkeritransporter, som transporterer de sprængfarlige varer rundt på landets veje.

Ved kontrollerne vil politiet blandt andet se på, om lastbiler og varevogne overholder reglerne for krudtmængder, fyrværkerikategoerier, emballering og fastgørelse.

Reglerne for obevaring og salg af fyrværkeri er blevet skærpet efter fyrværkerikatastrofen i Seest ved Kolding i 2004. Det betyder blandt andet, at forhandlere ikke må have så store mængder fyrværkeri liggende i butikken som tidligere. Derfor bliver der kørt langt mere med fyrværkeriet nu, når der skal fyldes op på lageret.

Det er blandt andet disse transporter, politiet vil kontrollere.

– Alt hvad der 'lugter' af krudt, vil blive kontrolleret. Sidste år havde vi nogle alvorlige sager med nogle lastbiler, som var på vej til de store oplagringspladser, hvor reglerne ikke blev fulgt. Det resulterede i store bøder til vognmændene, siger vicepolitikommissær Michael Balvits fra Rigspolitiets Færdsels- og Beredskabsafdeling.

Kontrollen fortsætter frem til den 9. januar.

– ms