19. april 2024

Jægerspris: En nu tidligere ansat lærer på Efterskolen Baunehøj i Jægerspris blev tirsdag idømt 60 dages betinget fængsel for seksuelle forhold med elever på skolen. Det skriver Frederikssund Avis i sin internetudgave.

Læreren var ansat på skolen i perioden 2004 – 2006.

Efter en fest på skolen i 2005, hvor der blev drukket alkohol og bade nøgenbadning, gik den 31-årige mandlige lærer sammen med to 17-årige piger som var elever på skolen ind på et værelse, hvor de afklædte sig og kyssede og krammede. Begge piger forklarede, ifølge Frederikssund Avis, retten at de frivilligt havde deltaget i episoden.

Den 31-årige mandlige lærer havde på forhånd erkendt sig skyldig i at have af et forhold af seksuel karakter til en 17-årig kvindelig elev. Forholdet varede i en måned og sluttede da pigen stoppede som elev på skolen.

I et tredje forhold havde læreren tilbudt en 17-årig tidligere elev, at hun kunne tage et bad i hans badeværelse. Pigen var sammen med andre tidligere elever serveringspersonale ved en fest et par uger efter skoleafslutningen. Efter festen var pigen og nogle af de andre tidligere elever og læreren gået ned til en sø for at nøgenbade. Bagefter gik de hjem til lærerens tjenestebolig hvor de drak øl. Da de andre gik op til deres værelser, tilbød læreren at pigen kunne tage et bad i hans badeværelse, så hun kunne blive ændru, inden hun skulle servere ved morgenmaden.

Da pigen stod i badet, var den 31-årige lærer gået ind på badeværelset nøgen. Ifølge pigen forsøgte han at opnå samleje, men hun løb derfra. Retten fandt at der var en hvis uklarhed hvorvidt han havde forsøgt at opnå samleje.

Læreren blev fundet skyldig i alle tre forhold og idømt 60 dages betinget fængsel. Han blev desuden frakendt retten til erhvervs- og fritidsmæssig beskæftigelse med piger under 18 år i to år.

– rl