Voldsom brand i farvehandel
København:Omkring 30 beboere måtte torsdag eftermiddag evakueres fra deres hjem, da der udbrød brand i en farvehandel i en ejendom på Borgbjergsvej 1 i København.

Det var nødvendigt at sprænge dørene til flere lejligheder, for at sikre at der ikke var flere personer tilstede i ejendommen under branden.

En person der opholdt sig i butikken, kom ud ved egen hjælp og blev i første omgang behandlet af ambulancefolk og senere kørt til oberservation for røgforgiftning på hospitalet.

De evakuerede beboere blev samlet i en af politiets busser, hvor de blev tilset af ambulancefolk og aktulægen. Ingen af beboerne ønskede yderligere behandling.

Tidligere statsminister Anker Jørgensen, som bor på 3. sal i ejendommen, var ikke hjemme under branden.

Ifølge Københavns Brandvæsen var der tale om en eksplosionsagtig brand hvor flammerne fra branden i stueetagen nåede 12 meters højde op ad ejendommens facade. En hurtig og effektiv indsats fra Københavns Brandvæsen forhindrede ilden i at sprede sig til de ovenliggende lejligheder og tagkonstruktionen.

Den ca. 200 kvm store butik blev kraftigt brandskadet, 2 lejligheder blev røgskadet og 4 lejligheder blev lettere røgskadet ved branden. 2 lejligheders vinduer ud mod gaden sprængte i den kraftige varme.

– rl

123456789