PET ville hverve terrorsigtet

København: Politiets Efterretningstjeneste (PET) forsøgte at hverve den 22-årige mand, der søndag blev anholdt og sigtet for at opfordre til kidnapning af danskere i udlandet. Det skriver Politiken.dk

Den 22-årige har ifølge avisen optaget en samtale mellem ham og to PET-agenter, hvor han bl.a. blev tilbudt rejser, penge til et taxakørekort og en fremskyndelse af hans kones visum til Danmark og disse optagelser hævder avisen at være i besiddelse af.

Politiken.dk skriver, at samtalen fandt sted i tirsdags på et hotelværelse ved søerne i København.

Den 22-årige var blevet ringet op mandag og bedt om at møde op i udlændingestyrelsen næste dag. Da den 22-årig tirsdag formiddag stod og ventede på bussen, standsede en bil og to mænd præsenterede sig som PET-agenter og bad ham stige ind i bilen.

På hotelværelset tændte den 22-årige i hemmelighed for båndoptageren i sin mobiltelefon.

Ifølge Politiken.dk fremgår det af optagelserne, at PET-agenterne er meget interesseret i at få den 22-årige til at arbejde som meddeler og at de er parate til at se igennem fingre med at han har arbejdet sort på et pizzaria.

– Du har måske et billede af politiet som spader. Vi er et helt andet politi. Vi interesserer os ikke for, om du kører 150 kilometer i timen, eller om du sælger ti kilo hash, siger betjentene ifølge Politiken.dk.

PET-folkene vil have den 22-årige til at agere meddeler, fordi han kender mange af de personer som er sigtet i terrorsagen fra København. De vil have ham til at informere dem, hvis nogen i hans omgangskreds begynder at tale om at lave terrorhandlinger.

Ved samtalens slutning siger den ene agent:

– Vi synes godt om dig. Du virker som en rigtig fornuftig fyr.

De to PET-agenter beder den 22-årige om at tænke over deres tilbud og give besked.

Den 22-årige sendte fredag eftermiddag en SMS til de to agenter hvor han afslog deres tilbud om at blive meddeler.

Søndag blev den 22-årige så anholdt på en adresse på Nørrebro i København og sigtet efter Straffelovens paragraf 114 – terrorparagraffen – for at opfordre til kidnapning af danskere i udlandet. Mandag blev den 22-årige fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i to uger.

– rl

Tema: Terrorsagen i København