Fogh: En historisk sejr
Valg 07: Vu'erne sang taktfast af de indstuderede sange, da Anders Fogh Rasmussen ankom til øksneshallen kort efter kl. 23.00.

Det var en bredt smilende Anders Fogh, der skred op ad den blå løber medens han hilste på gæster og venner på vej til den runde scene midt i lokalet.

– Det er en god dag for Venstre og en god dag for Danmark, sagde Anders Fogh Rasmussen som det første og takkede derefter både VU'erne og sin kone Anne-Mette -hvilket VU'erne kvittede med endnu et taktfast og indstuderet råb: '1-2-3 Annemette er for lækker'.

Anders Fogh kaldte sejren for historisk:
– Det er historisk at vi nu har genvundet regeringsmagten for en 3. periode og at vi er danmarks største parti for tredje gang.

– Jeg tror befolkningen har ønsket at den fremgang og stabilitet der er foregået i de sidste seks år også skal foregå i de næste fire.

Herefter inviterede Statsministeren til et bredt samarbejde:

– fronterne trukket skarpt op, det hører sig tl under en valgkamp, sagde han og fortsatte:

– Nu er valget overstået – nu begynder det praktiske arbejde – jeg vil gerne lægge op til et bredt samarbejde i et nyt folketing.

Han gjorde oppositionen opmærksom på, at 'der skal to til en tango' og inviterede samtidig de partier, som peger på ham som Statsminister til at deltage i udarbejdelsen af VK-regeringens nye regeringsgrundlag.

Anders Fogh sluttede med en besked til de mange partimedlemmer og venner i øksneshallen:

– Det hårde arbejde venter, men der er god grund til at feste i aften, for det er en stor aften -så bare fyr den løs. Sluttede Venstreformanden.

– rl

123456789