23. april 2024

"Arkivfoto:
Hele landet: .Antallet af både anmeldelser om og sigtelser for ulovligt arbejde er faldet i årets tredje kvartal. Det viser Rigspolitiets nyeste statistik for området.

I følge Rigspolitiets nyeste statistik blev 56 arbejdsgivere meldt til politiet for ulovligt arbejde i tredje kvartal i år. I samme periode sidste år var der 93 arbejdsgivere, som blev meldt for ikke at overholde udlændingelovens paragraf 59 stk. 4

Antallet af anmeldelser mod arbejdstagere var i årets tredje kvartal 57 mod 73 samme tid sidste år.

Statistikken viser også at s der er blevet færre sigtelser. I år blev 61 arbejdsgivere sigtet i tredje kvartal. Sidste år var det 87. De sigtede arbejdstagere udgjorde i tredje kvartal 62, hvor antallet var 65 i samme periode sidste år.

Der er flest danskere blandt de sigtede arbejdsgivere. Ifølge tallene fra Rigspolitiet var 82 procent af de sigtede arbejdsgiverne i 3. kvartal danskere. Tre procent var Polakker mens de resterende 15 procemnt kom fra andre lande.

De udenlandske arbejdstagere, som ikke havde orden i papirer og tilladelser, kom for 21 procents vedkommende fra Rumænien. 16 procent var polakker, 12 procent kom fra Bulgarien, Letland, Litauen og Ungarn, mens de sidste 51 procent var fra andre lande.

– ms