Redningsaktion indstillet

Lolland: Dykkere fandt tre omkomne inden i det slovakiske skib Omer N, som kæntrede søndag syd for Lolland.

Skibet blev i løbet af mandagen undersøgt af dykkere og ved hjælp af specielt lytteudstyr, men allerede tidligt stod det klart for dykkerne, at at hele skibets beboelsesområde var vandfyldt, og at der kun var et mikroskopisk håb om at finde overlevende.

Allerede søndag eftermiddag var dykkerne fremme ved det kæntrede skib, men på grund af vejret var det ikke muligt at dykke i skibet. En dykker sad på et tidspunkt fast og måtte skæres fri.

Søværnets Operative Kommando (SOK) udskød derfor dykkkeroperationen til mandag morgen, hvor vejrudsigten forudsagde bedre vejr. Ved syvtiden blev dykkeroperationen startet igen. Skibets beboelses område blev undersøgt og der blev fundet tre omkomne. For at undersøge det vandfyldte skib yderligere, skulle dykkerne trænge endnu længere ind i skibet, men da det blev anset for at være for farligt blev dykkeroperationen indstillet kl. 15.50. Man havde da fået bekræftet at skibet var vandfyldt og der dermed ikke var chance for flere overlevende.

Skibet skal nu bjerges af et civilt bjærningsselskab og Søfartstyrelsens Opklaringsenhed skal undersøge årsagen til kæntringen.

– rl