29. marts 2024

"Arkivfoto:Kriminalitet: Politiet ransagede mandag 20 privatadresser rundt om i landet. Beboerne var mistænkt for at have købt anabolske steroider på internettet.

Ransagningerne var en del af en verdensomspændende koordineret efterforskning og aktion mod handel med det ulovlige kunstige hormon.

De amerikanske narkomyndigheder, DEA, har i længeretid efterforsket sagen, der viste at kinesiske myndigheder har solgt anabolske steroider på internettet til købere i hele verden, herunder Danmark.

– DEA har sporet danskere, som har købt mængder, der indikerer, at det ikke er til eget forbrug, og som dermed kan have haft til hensigt at videresælge steroiderne. Vi kan af pengeoverførslerne og af mailkorrespondancen mellem køber og den kinesiske sælger se, at der i flere tilfælde er handlet af flere gange, siger vicepolitiinspektør Jørgen Isalin fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, NEC, der har koordineret den danske indsats, mens de lokale politikredse stod for ransagningerne.

På flere af adresserne beslaglagde politiet et mindre antal ampuller med de anabolske steroider, mens der blev beslaglagt et stort antal på en enkelt adresse, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ransagede.

– ms